Herr Doktor Qualitatswein trocken 0,75l

Kód: VIN1534
255 Kč 211 Kč bez DPH 340 Kč / 1 l
Vyprodáno

Příjemná vůně s ovocným aroma, převážně jablek. Jasná, jemně šťavnatá chuť s tóny peckovitého ovoce a lískových oříšků. Útlé víno s pevnou strukturou a živým projevem, podpořené mineralitou a čerstvými bylinkami v závěru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • Riesling, Weissburgunder, Sauvignon Blanc
  • FermentaceFermentace v nerezových tancích.
  • SenzorikaPříjemná vůně s ovocným aroma, převážně jablek. Jasná, jemně šťavnatá chuť s tóny peckovitého ovoce a lískových oříšků. Útlé víno s pevnou strukturou a živým projevem, podpořené mineralitou a čerstvými bylinkami v závěru.

Původ vína

Země původu: Německá vína
Vinařská oblast: Rheinhessen
Vinařství: Weingut Dreissigacker

 

Vlastnosti vína

Typ: Bílé víno
Odrůda: Cuveé (směsi bílých vín)
Klasifikace: QmP (Německá klasifikace)
Ročník :
Objem : 0,75 L
Konzumace : po 1. roce
 
Archivace : 2-4 roky
Druh vína : Suché
Počet v kartonu : 6 ks
Složení : obsahuje siřičitany, neobsahuje jiné alergeny (mléko, vejce) i když je láhev označena starou verzí štítku (kde se tento údaj původně uváděl)

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Bílá vína
Vína podle klasifikace: QmP
Vína podle odrůd: Cuveé - směsi bílých vín
Vína podle Země: Německo
Vinařské oblasti Německa: Rheinhessen

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Dreissigacker se nachází v Bechtheimu v Německu a patří do oblasti Rheinhessen, která je jednou z největších vinařských oblastí v povodí řeky Rýn. Toto rodinné vinařství převzal v roce 2005 Jochen Dreissigacker společně se svým starším bratrem Christianem po svém otci.

Dříve bylo vinařství známé pro výrobu pouze sladkých stolních vín. Po převzetí se však synové rozhodli, že produkci přizpůsobí
svým představám. S v yužitím dobrých klimatických podmínek, jedinečného minerálního složení půdy, ekologie, pečlivého zacházení
s přírodními zdroji a posedlostí pro výrobu vína začali postupně utvářet tvář a kvalitní produkci tohoto vinařství. První kroky vedly k
přeměně konvenčního zemědělství na ekologické, kdy striktně přestali používat jakákoliv hnojiva a pesticidy.

Vinice obdělávají ručně, využívají ekologické prostředky kultivace půdy a rostlina se tak dostává do hlubších minerálních vrstev půdy,
má silnější kořeny, je odolná proti nemocem, což se společně projevuje v úžasné kvalitě pěstovaného vína.

Dnes vyrábějí suché Ryzlinky a další původem převážně burgundské odrůdy. Vlastní 21 ha vinic, kde je následující poměr odrůd: Ryzlink
rýnský (40% ), Rulandské bílé (10%), Rulandské šedé (10%), Chardonnay a další odrůdy. Roční produkce je kolem 160. 000 lahví.