Laroche Cabernet Sauvignon de La Chevaliére 0,75 l
Kód: VI89629Související produkty
Detailní popis produktu
- Cabernet Sauvignon
- Fermentace Fermentace v nerezových tancích
- Senzorika Tmavě rubínová barva. Intenzivní vůně nabízí širokou paletu aroma jako třeba černého rybízu nebo bylinek. Ovocná a koncentrovaná chuť je podpořená dobře zakomponovanou tříslovinou. Víno s dobrou intenzitou a výraznější šťavnatostí. Vhodné k pikantním úpravám mas, silnějším sýrům nebo pálivějším pokrmům.
Původ vína
Země původu: | Francouzská vína |
---|---|
Vinařská oblast: | Languedoc-Roussillon |
Vinařství: | Domaine Laroche |
Vlastnosti vína
Typ: | Červené víno |
---|---|
Odrůda: | Cabernet Sauvignon |
Ročník : | |
Objem : | 0,75 L |
Konzumace : | po 1. roce |
Archivace : | 4-6 let |
Druh vína : | Suché |
---|---|
Počet v kartonu : | 6 ks |
Složení : | obsahuje siřičitany |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
EAN: | 3546680081511 |
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle odrůd: | Cabernet Sauvignon |
Vína podle Země: | Francouzská |
Vinařské oblasti Francie: | Languedoc - Roussillon |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie vinařství Laroche začíná rokem 1850, kdy Jean-Victor Laroche vyrábí své první vlastní víno. Od té doby má tento vinařský dům sídlo v dřívějším klášteře z 9. století jménem L’ Obediencerie. Díky vynalézavosti původních mnichů je toto místo zároveň považováno za rodiště vín typu Chablis.
Michel Laroche, který reprezentuje 5. generaci, se aktivně zapojil do řízení vinařství v roce 1967. Dnes patří Laroche se svými 100 hektary vinic mezi významná vinařství se skvělou reputací. Mimo produkci běžných vín AOC vlastní také vinice v kategorii Premier Cru a Grand Cru, na kterých nechává
vznikat svoje harmonická, světově proslavená vína. Jeho vína jsou „kamenitá", stabilní, minerální s velmi dlouhým potenciálem.
Michel Laroche se i nadále se svým týmem enologů snaží o výrobu vín, která dokonale prezentují místní terroir, přičemž klade vysoký důraz na zachování
stávajících přírodních podmínek i pro další generace. Sám říká: „Naší prací je neustálá optimalizace kvality hroznů se stálým respektem k přírodě, při sklizni pak s důrazem na ideální zralost hroznů. Nespočet experimentů od procesu zpracování až po staření vín, nám umožňuje neustále zlepšovat kvalitu našich vín. Vína jsou uzavřena pod šroubovým uzávěrem, což pomáhá zachovat původní kvalitu vín."