Lunatico Terre Siciliane Pinot Grigio IGP 0,75l
Kód: VI89956Související produkty
Detailní popis produktu
- Komplexní, ovocná vůně s aroma bylinek, vanilky, muškátového oříšku. Z ovoce převládají broskve, grapefruity a limety, lehce také mineralita. Středně plná, kulatá a harmonická chuť s delším závěrem a tóny koření. Dobře se hodí k předkrmům, bílým masům a sýrům.
- Perfektně se snoubí s rybí polévkou a grilovanými rybami.
- Leží 3–5 měsíců na kvasných kalech.
Původ vína
| Země původu: | Italská vína |
|---|---|
| Vinařská oblast: | Abruzzo |
| Vinařství: | Farnese Vini, Abruzzo |
Vlastnosti vína
| Typ: | Bílé víno |
|---|---|
| Odrůda: | Pinot Gris (Rulandské šedé) |
| Klasifikace: | IGP (Italská klasifikace) |
| Obsah alkoholu : | 12% |
| Ročník : | |
| Objem : | 0,75 L |
| Konzumace : | po 1. roce |
| Archivace: | 2-4 roky |
| Konzumace: | po 1.roce |
| Obsah cukru: | suché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vína z Abruzzo získala popularitu v 16. století díky rakouské princezně Margaret a jejímu manželovi princi Farnese. Společně zde začali vyrábět vína vysoké kvality, která byla ceněna v celé Evropě. Současná generace Farnese se snaží zachovávat tradice i vysokou úroveň nabízených vín. Vína z vinařství Farnese jsou živým obrazem celého regionu Abruzzo – počínaje nádhernou krajinou, ve které jsou jejich vinice umístěny.
Leží na úpatí apeninského pohoří a táhnou se až k moři. Mají ideální sluneční expozici a vynikající místní mikroklima, které jim může celá
Evropa závidět. Díky tomu se zde daří pěstovat vynikající surovinu pro výrobu vín. Hrozny pocházejí z vinic v údolí Farneto. Výroba a zrání
pak probíhá v úchvatných sklepích Caldora Castle, které prošly šetrnou rekonstrukcí tak, aby byla zachována tradice, ale zároveň splňovaly
požadavky moderního vinařství.
Právě vysoké nároky na technologické zázemí považují u Farnese za absolutní základ výroby vín. Říkají: „Tvrdá a náročná práce ve vinicích
nedává smysl ve chvíli, kdy nejste schopni zachovat jistý „standard" výroby od zpracování hroznů až po lahvování". Na celý proces výroby
proto každoročně dohlíží team 6 enologů a winemakerů.
