Rioja DOCa Crianza 0,75 l Bodegas Dinastía Vivanco

 
 
Dostupnost 5 dnů
Měrná cena 320 Kč / 1 l
Cena 198 Kč bez DPH
240 Kč    
Kód produktu VIS0000104
Značka Vivanco
Webová stránka značky vivancoculturadevino.es/e...
Kategorie Víno
 

Degustace: Suché víno syté třešňově červené barvy s jemným nafialovělým lemem. Výrazné aroma   červeného ovoce (třešně, jahody). Ovocitá chuť navazující na vůni s velmi dobře integrovanými dubovými a kouřovými tóny. Víno se středním tělem, dlouhým a elegantním dozvukem. 

Vinifikace: Úvodní macerace i následná fermentace (při teplotě do 28 °С pro dosažení optimální extrakce) probíhají v kádích z francouzského dubu. Zrání po dobu 16 měsíců v jeden rok starých sudech z francouzského a amerického dubu se stáčením každých 6 měsíců, dozrávání v lahvi minimálně 6 měsíců.

Gastronomie: Vhodné k červeným i bílým masům, dušeným masům a zelenině, k jemným až středně těžkým sýrům.

Ocenění: Prague Wine Trophy 2012  85 bodů

 

 

Země původu: Španělsko   Vinářská oblast: Rioja Alta
Dodavatel: Bodegas Dinastía Vivanco, Španělsko   Odrůda: 100% Tempranillo
      Objem: 75 cl
Konzumace: 16 - 18 °C      
Zrání v dubovém sudu: Ano   Kombinace k: Bílá masa, Červená masa, Grilovaná masa, Ostatní, Zvěřina a divoká drůbež
Vína podle barvy Červená vína
Vína podle klasifikace DOCa
Vína podle Země Španělská
Vinařské oblasti Španělska Rioja

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:

 

Vivanco Winery se nachází v Briones, privilegované enklávě v La Rioja Alta, na úpatí pohoří Sierra de Cantabria a na břehu řeky Ebro. Jde o oblast s mírným mikroklimatem a mimořádnými vápenitými jílovitými půdami.
 
Kolem vinařství najdeme Finca El Cantillo, jehož jméno pochází z velkého množství balvanů nalezených na zemi. Tempranillo je základní odrůda, ale ne jediná. Na této vinici najdeme i další odrůdy, které používáme ve vínech: Graciano, Garnacha, Mazuelo, Viura, Malvasía atd.
 
Podzemní vinařství je funkční a esteticky příjemné. Byl vybudován v podzemí s cílem co nejméně odstranit plochu vinic a minimalizovat dopady na životní prostředí ve prospěch zachování krajiny. Vybudováním vinařství v podzemí bylo také dosaženo správné teploty a vlhkosti – přirozeně vyvážené po celý rok – nezbytné pro správné uchování a zrání vína v dubových sudech nebo kádích.
 
Vinařský a průkopnický duch Rafaela Vivanca se odráží jak v jeho vínech, tak v experimentech a výzkumech, které provádí s různými pěstitelskými a vinařskými metodami, v používání menšinových odrůd vinné révy a ve zrání dřeva v dubu z různých proveniencí.