Rioja DOCa Crianza 0,75 l Bodegas Dinastía Vivanco
Popis
Degustace: Suché víno syté třešňově červené barvy s jemným nafialovělým lemem. Výrazné aroma červeného ovoce (třešně, jahody). Ovocitá chuť navazující na vůni s velmi dobře integrovanými dubovými a kouřovými tóny. Víno se středním tělem, dlouhým a elegantním dozvukem.
Vinifikace: Úvodní macerace i následná fermentace (při teplotě do 28 °С pro dosažení optimální extrakce) probíhají v kádích z francouzského dubu. Zrání po dobu 16 měsíců v jeden rok starých sudech z francouzského a amerického dubu se stáčením každých 6 měsíců, dozrávání v lahvi minimálně 6 měsíců.
Gastronomie: Vhodné k červeným i bílým masům, dušeným masům a zelenině, k jemným až středně těžkým sýrům.
Ocenění: Prague Wine Trophy 2012 85 bodů
Země původu: | Španělsko | Vinářská oblast: | Rioja Alta | |
Dodavatel: | Bodegas Dinastía Vivanco, Španělsko | Odrůda: | 100% Tempranillo | |
Objem: | 75 cl | |||
Konzumace: | 16 - 18 °C | |||
Zrání v dubovém sudu: | Ano | Kombinace k: | Bílá masa, Červená masa, Grilovaná masa, Ostatní, Zvěřina a divoká drůbež |
Vína podle barvy | Červená vína |
Vína podle klasifikace | DOCa |
Vína podle Země | Španělská |
Vinařské oblasti Španělska | Rioja |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vivanco Winery se nachází v Briones, privilegované enklávě v La Rioja Alta, na úpatí pohoří Sierra de Cantabria a na břehu řeky Ebro. Jde o oblast s mírným mikroklimatem a mimořádnými vápenitými jílovitými půdami.
Kolem vinařství najdeme Finca El Cantillo, jehož jméno pochází z velkého množství balvanů nalezených na zemi. Tempranillo je základní odrůda, ale ne jediná. Na této vinici najdeme i další odrůdy, které používáme ve vínech: Graciano, Garnacha, Mazuelo, Viura, Malvasía atd.
Podzemní vinařství je funkční a esteticky příjemné. Byl vybudován v podzemí s cílem co nejméně odstranit plochu vinic a minimalizovat dopady na životní prostředí ve prospěch zachování krajiny. Vybudováním vinařství v podzemí bylo také dosaženo správné teploty a vlhkosti – přirozeně vyvážené po celý rok – nezbytné pro správné uchování a zrání vína v dubových sudech nebo kádích.
Vinařský a průkopnický duch Rafaela Vivanca se odráží jak v jeho vínech, tak v experimentech a výzkumech, které provádí s různými pěstitelskými a vinařskými metodami, v používání menšinových odrůd vinné révy a ve zrání dřeva v dubu z různých proveniencí.