Rose de Anjou AOP 0,75l
Kód: VI89376Související produkty
Detailní popis produktu
Je to lososově zbarvené, středně plné a nasládlé až lehce sladké víno. Vůně jahod a příjemná, lahodná a ovocná chuť.Rosé d’ Anjou je legendárním růžovým vínem z oblasti Loire. Je dobrým aperitivem nebo vínem ke grilovaným rybám, salátům, desertům a sýrům s modrou plísní. Pro zájemce o nasládlá vína.2-3 měsíce zrání v nerezových tancích na kvasných kalech.
Vlastnosti vína
Typ: | Růžové víno |
---|---|
Odrůda: | Cuveé (směsi růžových vín) |
Obsah alkoholu : | 11 % |
Ročník : | |
Objem : | 0,75 L |
Konzumace : | do 3 let |
Archivace : | ne |
---|---|
Druh vína : | Polosuché |
Počet v kartonu : | 12 ks |
Složení : | obsahuje siřičitany, neobsahuje jiné alergeny (mléko, vejce) i když je láhev označena starou verzí štítku (kde se tento údaj původně uváděl) |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Vína podle barvy: | Růžová vína |
Vína podle Země: | Francouzská |
Vinařské oblasti Francie: | Val de Loire |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodina, která patří k nejdůležitějším vinařským dynastiím v údolí řeky Loiry, se věnuje pěstování a výrobě vína už osm generací - od roku 1790. Vinice těží z vynikající polohy a příznivého mikroklimatu zjemňovaného blízkostí řeky.
Dědeček André Saget byl jedním z prvních, kdo začátkem dvacátých let minulého století začal vyráběné víno stáčet do láhví. Jeho syn Guy, otec nynějších vlastníků Jean-Louise a Christiana, skončil o 40 let později definitivně s prodejem hroznů a kompletní produkci začal zpracovávat sám. Guy Saget zemřel při práci v roce 1972. Jean-Louis odložil plány na svou hudební kariéru a převzal řízení podniku. Tehdy dosahovala rozloha vinic pouhých 5 hektarů. Jean-Louis se projevil jako prozíravý manažer. Postupně předával péči o vinice bratrovi a sám se věnoval prodeji vín.
Díky ropné krizi v roce 1974 klesla cena vinic v okolí Val de Loire na novodobé historické minimum. Jean-Louis neváhal a začal skupovat vinice v nejlepších částech regionu. Charakter vín se začal velice rychle zlepšovat a vinařství začalo exportovat svá vína nejprve do Anglie a Německa a poté do celého světa. Dnes je průměrné stáří keřů dvacet let a vinice jsou osázeny výhradně odrůdou Sauvignon blanc.