Detailní popis produktu
Vinifikace
Pečlivý výběr hroznů, první fáze vinifikačního procesu probíhá tradiční metodou výroby bílého vína, následně víno zůstává na krátkou dobu na slupkách pro získání maximální kvality. Druhá fermentace se provádí metodou charmat v nerezových tancích při kontrolované teplotě po dobu nejméně 30 dnů.
Degustace
Šumivé víno s certifikací Organic & Vegan, zvlášť tvrdé, s živým perlením, s brilantní, slámově žlutou barvou s lehkými měděnými odstíny. Ve vůni převládá květinový vjem s jemnými kvasinkovými tóny. V chuti dominuje excelentní vyváženost, svěžest a dlouhotrvající suchý dozvuk.
Základní parametry
-
Odrůda
-
Pinot Grigio
-
Barva
-
bílé
-
Země / oblast
-
Itálie, Veneto,
-
Obsah cukru
-
extra brut (zvláště tvrdé) - do 6 g/L
-
Obsah alkoholu
-
11%
-
Specifikace zrání
-
ne
-
Objem
-
75 cl
-
Alergeny
-
siřičitany
5
Úžasné perlivé šampaňské.. opravdu přírodní, ale jemné.. moc mi chutná, určitě objednám znovu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
La Cantina Pizzolato
Vinařství Pizzolato Settimo&Gino, které se nachází v regionu Treviso, bezesporu patří k vinařstvím s organickými kořeny. Jeho vznik se datuje k roku 1981. Zpočátku byl hlavní činností chov skotu a pěstování ovoce a zeleniny. V tu dobu se intenzivně pracovalo na hledání alternativních metod k používaným chemikáliím pro ochranu proti škůdcům.
Hrozny a vinná réva byly vynikajícími zemědělskými produkty pro projekt organického pěstování a brzy prokázaly pozitivní reakci na ekologické metody. První víno, které bylo kontrolované a certifikované kontrolním orgánem v souladu s nařízením (ES) č. EHS č. 2092/91, bylo vyrobené v roce 1991. Ve stejném roce byly regulovány novým evropským statutem organického vína vinařské a stáčecí techniky vinařství a Pizzolato Settimo&Gino získalo bio certifikaci na svá vína.
Současný majitel Settimo Pizzolato je v řadě pátou generací rodu, který se svými bohatými zkušenostmi řídí vinařství. Jeho ekologická produkce mu umožňuje podporovat dobré zdraví a obohacovat biologický poklad vinařství. Zároveň tak oživuje dávné spojení mezi člověkem a zemí. Soulad ekosystému země s prací vinařství dává za vznik vínu, které je výsledkem zdravých přírodních hroznů, které je šetrné k životnímu prostředí a které při ochutnání navodí atmosféru tradice a pohody.
Systém produkce organických vín zasahuje do všech částí výrobního procesu:
- využití zelené energie – téměř vše je vyrobeno vlastní energií díky fotovoltaickému systému na střeše vinařství
- snížení odpadu pomocí inovativních a energeticky účinných strojů, jako je organický čistič
- automatické vypínače světelných systémů a lokální termostaty
- fyto čištění a snižování spotřeby vody na vinicích pomocí mikro závlahy
Vinařství Pizzolato Settimo&Gino patří dnes k silně inovátorským vinařstvím, které se neustále posouvá vpřed a které nabízí jak vysoce kvalitní vína, tak i nevšední zážitky pro návštěvníky s možnostmi poznávat 100% přírodní produkty.
Zároveň ale i mezi hlavní kréda patří ekonomizace procesů a produkce vín, která jsou cenově dostupná pro každého.