Pizzolato Spumante Rose Extra Dry Organic - organické a veganské šumivé extra suché víno

Kód: VIF0000221
VEGAN
Značka: pizzolato
218 Kč 180 Kč bez DPH 291 Kč / 1 l
Skladem

Šumivé víno s certifikací Organic & Vegan, zvlášť suché, s jemným perlením, se světle růžovou barvou. Ve vůni dominuje vjem květin a červeného ovoce. Příjemné víno, s elegantní strukturou, jemnou chutí a vynikajícím dozvukem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vinifikace                   

Pečlivý výběr hroznů, hrozny zůstávají několik hodin v kontaktu se slupkami pro získání světle růžové barvy. Následně je víno umístěno do nerezových tanků, kde probíhá alkoholové kvašení metodou charmat při kontrolované teploty po dobu alespoň 30 dnů, dokud se nedosáhne vnitřního tlaku 4 atm.

Degustace                  

Šumivé víno s certifikací Organic & Vegan, zvlášť suché, s jemným perlením, se světle růžovou barvou. Ve vůni dominuje vjem květin a červeného ovoce. Příjemné víno, s elegantní strukturou, jemnou chutí a vynikajícím dozvukem.

Základní parametry

Odrůda
100% Merlot
Barva
růžové
Země / oblast
Itálie, Veneto,
Obsah cukru
extra dry (zvláště suché) - 12 - 20 g/L
Obsah alkoholu
10,5%
Specifikace zrání
ne
Objem
75 cl
Alergeny
siřičitany

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Růžová vína
Vína podle odrůd: Merlot
Vína podle Země: Italská
5
3x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
RH Avatar autora | 14.9.2020
velice spokojeni
5
RH Avatar autora | 15.4.2020
ano jsem spokojen,termín dodání byl ale trochu delší

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

La Cantina Pizzolato

 

 

Vinařství Pizzolato Settimo&Gino, které se nachází v regionu Treviso, bezesporu patří k vinařstvím s organickými kořeny. Jeho vznik se datuje k roku 1981. Zpočátku byl hlavní činností chov skotu a pěstování ovoce a zeleniny. V tu dobu se intenzivně pracovalo na hledání alternativních metod k používaným chemikáliím pro ochranu proti škůdcům. 

Hrozny a vinná réva byly vynikajícími zemědělskými produkty pro projekt organického pěstování a brzy prokázaly pozitivní reakci na ekologické metody. První víno, které bylo kontrolované a certifikované kontrolním orgánem v souladu s nařízením (ES) č. EHS č. 2092/91, bylo vyrobené v roce 1991. Ve stejném roce byly regulovány novým evropským statutem organického vína vinařské a stáčecí techniky vinařství a Pizzolato Settimo&Gino získalo bio certifikaci na svá vína.

 

Současný majitel Settimo Pizzolato je v řadě pátou generací rodu, který se svými bohatými zkušenostmi řídí vinařství. Jeho ekologická produkce mu umožňuje podporovat dobré zdraví a obohacovat biologický poklad vinařství. Zároveň tak oživuje dávné spojení mezi člověkem a zemí. Soulad ekosystému země s prací vinařství dává za vznik vínu, které je výsledkem zdravých přírodních hroznů, které je šetrné k životnímu prostředí a které při ochutnání navodí atmosféru tradice a pohody.

 

 

Systém produkce organických vín zasahuje do všech částí výrobního procesu:

  • využití zelené energie – téměř vše je vyrobeno vlastní energií díky fotovoltaickému systému na střeše vinařství
  • snížení odpadu pomocí inovativních a energeticky účinných strojů, jako je organický čistič
  • automatické vypínače světelných systémů a lokální termostaty
  • fyto čištění a snižování spotřeby vody na vinicích pomocí mikro závlahy

 

Vinařství Pizzolato Settimo&Gino patří dnes k silně inovátorským vinařstvím, které se neustále posouvá vpřed a které nabízí jak vysoce kvalitní vína, tak i nevšední zážitky pro návštěvníky s možnostmi poznávat 100% přírodní produkty.

Zároveň ale i mezi hlavní kréda patří ekonomizace procesů a produkce vín, která jsou cenově dostupná pro každého.

 

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.