Passo Doble Malbec Corvina 0,75l
Kód: VI89539Související produkty
Detailní popis produktu
Výrazná vůně černých plodů, koření a sušeného ovoce. V chuti je čerstvé, šťavnaté, ovocné, hebké a sametové s vyrovnanou tříslovinou. V závěru dotek borůvek a černého ovoce.Pro Corvinu byla použita metoda sušení hroznů – appasimento.Oddělená fermentace jednotlivých odrůd. Po smíšení víno zraje 9 měsíců v dubových sudech.
Původ vína
Země původu: | Argentinská vína |
---|---|
Vinařská oblast: | Mendoza |
Vinařství: | Masi Tupungato |
Vlastnosti vína
Typ: | Červené víno |
---|---|
Odrůda: | Cuveé (směsi červených vín) |
Obsah alkoholu : | 13.5 % |
Ročník : | |
Objem : | 0,75 L |
Konzumace : | po 2. roce |
Dekantace : | ano |
Archivace : | 5-10 let |
---|---|
Druh vína : | Suché |
Počet v kartonu : | 6 ks |
Složení : | obsahuje siřičitany, neobsahuje jiné alergeny (mléko, vejce) i když je láhev označena starou verzí štítku (kde se tento údaj původně uváděl) |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle Země: | Argentinská vína |
Vinařské oblasti Argentina: | Mendoza |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
„Enologická praxe týkající se techniky výroby vína a stylu vína může být použita v kterémkoliv vhodném regionu světa“. Toto je filozofie, která dovedla vinařství Masi až do Argentiny.
V Tupungato Valley, v regionu Mendoza, byl objeven zajímavý potenciál. Ve zdejším vinařství Vigneti La Arboleda byly, vedle tradičních odrůd Malbec a Torrontés, vysázeny i odrůdy typické pro italský region Veneto. Vinice byly díky inovačnímu systému zavlažování přizpůsobené specifickým potřebám italských odrůd. Začalo se zde s výrobou vín s použitím techniky appassimento a dvojí fermentace. Díky bohatým zkušenostem s částečným sušením hroznů a díky vysoce kvalifikovaným enologům z vinařství Masi, dosáhla vína Masi Tupungato vysoké úrovně hned od počátku své existence.
Nejmodernější technologie pomáhají u vysoce koncentrovaných hroznů zachovat přirozené vlastnosti. Výsledná vína kombinují velkorysost, drsnost a bujnost Argentiny s uvolněností, elegancí a vřelostí italského Veneto. Vinaři se snaží vypíchnout terroir oblasti, dodávajícívínům charakteristický projev. Raritním počinem je víno Corbec, které je vyrobeno metodou apassimento a tento zdařilý pokus můžeme nazvat „Amarone z Argentiny". Vína z vinařství Tupungato mísí prastarou tradici s moderními přístupy k výrobě. Doporučujeme.