Sambal - ostrá směs koření 50g Salvia Paradise

Kód: KOR8283715
74 Kč 66 Kč bez DPH 1 480 Kč / 1 kg
10 dnů

Sambal je velice ostrý kořenicí přípravek, který se využívá zejména v kuchyních jihovýchodní Asie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli a sladké paprice. Jedná se o pikantní a vyváženou směs. Neobsahuje sůl.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sambal je velice ostrý kořenicí přípravek, který se využívá zejména v kuchyních jihovýchodní Asie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli a sladké paprice. Jedná se o pikantní a vyváženou směs. Neobsahuje sůl.

Složení: Paprika sladká, chilli, česnek, cibule, kurkuma, bobkový list, fenugreek.

Použití:
Sambal doporučujeme na grilování různých druhů mas, zeleniny nebo do ostrých marinádomáček. Je vhodný i k okamžitému použití – rovnou na hotový pokrm. Dobře se vyjímá na stole vedle soli a pepře.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Výpečky sambal oelek

Na dvě porce potřebujeme:

  • 500 g vepřového boku – bůčku,
  • 5 stroužků česneku,
  • 2 polévkové lžíce koření Sambal,
  • 1 lžičku sójové omáčky,
  • 1 lžičku soli a kmínu,
  • 1–2 cibule,
  • 3 dcl vody,
  • snítku libečku.

Postup: Ze sambalu, deci vody, sójové omáčky, soli, kmínu, libečku a rozdrceného česneku si připravíme marinádu, do které vložíme na kostičky nakrájený bůček. Necháme marinovat cca 1,5 hod. Na dno pekáče si rozprostřeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme marinované kostičky, podlijeme zbytkem vody a pečeme dozlatova. Podáváme s rýží.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.