BIO Kypřící prášek do pečiva 150g Wolfberry

Kód: KOR7919
55 Kč 49 Kč bez DPH 367 Kč / 1 kg
Skladem

Kypřící prášek do pečiva z vinného kamene BIO 150 g Wolfberry je bezlepková a bezfosfátová příměs, používaná úplně stejně jako běžný kypřící prášek ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva. BIO kukuřičný škrob je obohacen vinným kamenem a doplněn běžnou jedlou sodou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jak používat BIO kypřící prášek do pečiva
Použijeme jej stejným způsobem jako běžný kypřící prášek. Na 500 g sypkých surovin přidáme 3 lžičky (17 g) prášku. Nahrazujeme-li tímto práškem běžný kypřící prášek v sáčku, potom tři lžičky tohoto prášku odpovídají 1 sáčku běžného prášku do pečiva. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má sklon začít kypřit již při pokojové teplotě. Proto doporučujeme vkládat těsto do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká zejména řidších třených těst. 

Charakteristika
Kypřicí prášek je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva. Funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí. Tím vznikají bublinky, které těsto nakypřují. BIO kypřící prášek je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorem kyselosti je vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný, kypřící látkou jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný. Po kypřícím prášku sáhneme v případech, kdy nechceme v pečivu nežádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek z droždí.

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie
: 1004 kJ/253 kcal; Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 44 g - z toho cukry 0 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 17,5 g

Složení
BIO kukuřičný škrob, regulátor kyselosti - prášek z vinného kamene (Tartrát draselný) 27,4%, jedlá soda (Hydrogenuhličitan sodný - E500)

Skladování
Skladujte vždy dobře uzavřené na suchém místě.

Země původu
EU
Vyrobeno v ČR

Obsah
150 g

   

Doplňkové parametry

Kategorie: Trvanlivé potraviny
Potraviny vše: BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: