Emperor Private Collection 42% 0,7 l

Kód: RU99645
1 617 Kč 1 336 Kč bez DPH 2 310 Kč / 1 l
Vyprodáno

Emperor privátní kolekce je zaměřena na prezentaci a objevování jedinečných a výjimečných zážitků, které může rum nabídnout. Verze Chateau Pape Clement Finish dozrávala v dubových sudech, které byly dříve použity ke zrání komplexních, sametových vín Grand Cru Classé Chateau Pape Clement v Bordeaux. Výsledkem je excelentní rum s mimořádně bohatými a hebkými taniny, s hřejivými, pikantními tóny. Minimální doba zrání je 12 let.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Emperor privátní kolekce je zaměřena na prezentaci a objevování jedinečných a výjimečných zážitků, které může rum nabídnout. Verze Chateau Pape Clement Finish dozrávala v dubových sudech, které byly dříve použity ke zrání komplexních, sametových vín Grand Cru Classé Chateau Pape Clement v Bordeaux. Výsledkem je excelentní rum s mimořádně bohatými a hebkými taniny, s hřejivými, pikantními tóny. Minimální doba zrání je 12 let.

Na začátku nás Emperor Private Collection osloví plně zlatavou barvou s rubínovými odlesky. Aroma pražené kávy, červených bobulí a dubové vanilky, které se dále rozvíjí ve vůni vyzrálého ovoce s podtóny koření a kůže, je neodolatelným pozváním k ochutnání. Prvnímu vjemu chuti dominují tóny pikantního koření, následované prožitkem síly a hloubky tohoto rumu, kombinovaným s jemností a lehkou nasládlostí a doprovázené bohatostí bobulovitého ovoce, s příjemným dotykem dubu. Závěr je dlouhý a sladký s nádherně integrovanými taniny.

Doplňkové parametry

Kategorie: Alkoholické nápoje
Rumy podle Země: Mauritius

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Emperor Rum je kompozicí starých maurských rumů pocházejících z destilace čisté a čerstvé cukrové třtiny a melasy. Značka odráží jedinečnost mauricijské půdy, klimatu a tradičního know-how.

Neuvěřitelná paleta barev a příchutí je výsledkem složitého míchání čerstvě vymačkané cukrové třtiny, pečeného exotického ovoce a květin. Jejímu závěru převážně dominují tóny pepře a koření v typickém mauricijském stylu.

Hlavní sklepmistr oplývá důvěrnými znalostmi o charakteru každého vybraného starého rumu a ví, jak zvýraznit a integrovat každou složku. Důkladná pozornost se pak věnuje sudům a způsobu interakce se všemi složkami rumu. Během dlouhého procesu staření a míchání je rum pravidelně testován v souladu s tradičními i moderními technikami.

Základem značky Emperor Rum jsou bohaté zkušenosti, odhodlání a hluboké znalosti. Tato jedinečná rumová směs, vycházející z historie ostrova, je uměním i vědou. Dnes je Emperor Rum správcem mimořádného dědictví a může být definitivně považován za autoritu v produkci stařených rumů.

Historie

 Specifická kombinace mauricijské sopečné půdy, mikroklimatu a nadmořské výšky vytváří ideální podmínky pro ty nejlepší rumy. Historický vývoj rumového průmyslu na Mauritiu je obdobný jako v Karibiku nebo Jižní Americe. Kromě toho tradiční i moderní technologie společně s dokonalou znalostí výroby a staření hlavních blenderů umožňují produkovat ty nejlepší mauricijské rumy.

Cukrová třtina byla dovezena na Mauritius z Jávy za období nadvlády Nizozemska (1598-1710) a sloužila především k výrobě kvašených alkoholických nápojů. Během své služby v 18. století, francouzský guvernér Bertrand-François Mahé de Labourdonnais, jako první podpořil rozvoj rumového průmyslu na Mauritiu.

Od roku 1810 se Mauritius stal britskou kolonií a postupně se přeměnil na plantážní ekonomiku s cukrovou třtinou jako primární plodinou. Později, v roce 1852, Dr. Pierre Charles François Harel se stal průkopníkem za koncept rumové destilace na ostrově. Mauritius je dnes domovem šesti destilerií.

Emperor Rum byl vytvořen s respektem k historii a majestátnosti. Výběr ikony musel přijmout všechny tyto rysy a přirozeně padl na císaře Jiřího V., který byl králem Spojeného království a britským kolonií a indickým císařem.

Výroba

Jedná se o jedinečné spojení péče, která je věnována kultivaci cukrové třtiny a preciznosti, která je investována do destilačních procesů, jež vkládají do rumů svou nezaměnitelnou autentičnost a originalitu.    

V současnosti tradiční rum představuje asi 90% světové produkce rumu. Mauritius je jednou z mála zemí, která vyrábí tradiční i zemědělské (agricole) rumy. Mauricijské palírny investují do obou způsobů výroby rumu, a to procesy "Pot-Still" (kotlíková destilace) a "Column" (kontinuální destilace).

Po destilaci je rum dostařován tradičně ve francouzských a amerických dubových sudech. Nezanedbatelná je ale také investice do barelů po sherry , která nabízí originální škálu nových rumů. 

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.