Matusalem Gran Reserva 15y 40% 0,7 l (karton)

29 hodnocení
 
 

Tento rum, známý jako koňak mezi rumy, se vyrábí metodou Solera a představuje perfektní volbu pro každého, kdo hledá výjimečnou kvalitu a znamenitou chuť. Komplexní, a přitom sametově jemný s výrazným buketem a aroma. Gran Reserva 15 se řadí mezi super prémiové rumy a doporučujeme jej konzumovat čistý nebo na ledu.

Dostupnost Skladem
Měrná cena 827 Kč / 1 l
Cena 479 Kč bez DPH
579 Kč    
Kód produktu RU273
Značka Matusalem
Kategorie Alkoholické nápoje
 

Rum Matusalem Gran Reserva 15 let 0,7 l. Do 60-tých let 20. stol. Kuba (v této době mu patřilo 50% kubánského trhu s rumem). Následně konfiskováno Castrovým režimem. V současné době se vyrábí v Dominikánské republice dle originální kubánské receptury.

Tento rum, známý jako koňak mezi rumy, se vyrábí metodou Solera a představuje perfektní volbu pro každého, kdo hledá výjimečnou kvalitu a znamenitou chuť. Komplexní, a přitom sametově jemný s výrazným buketem a aroma. Gran Reserva 15 se řadí mezi super prémiové rumy a doporučujeme jej konzumovat čistý nebo na ledu.

Barva

Bohatá zlatá až jantarová

Aroma

Vanilka, karamel, švestky, melasa

Chuť

Sametově hladká, komplexní, vanilka, karamel, melasa, dubové dřevo, bez příznaku surového alkoholu

Závěr

Suchý, dlouhotrvající, charakteristické chutě setrvávají na středu jazyka

  • Země původu:Dominikánská rep.
  • Obsah Alkoholu:40 %
  • Kategorie:Třtinový rum
  • Obsah:0,7 l
  • Rok založení:1872

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Matusalem & Company byla založena na Kubě v r. 1872 s cílem vyrábět rum té nejlepší kvality a nejjemnější chuti na světě. Matusalem využívá unikátní proces staření rumů, který  je založen na tzv. solera metodě, původně vyvinuté pro výrobu sherry, brandy a koňaku. Matusalem solera metoda (unikátní míšení rumů s odlišným stářím) byla adaptována na výrobu rumu a je díky ní získáván rum výjimečně jemný. Do 60. let 20. stol. se vyráběl na Kubě (v této době mu patřilo 50 % kubánského trhu s rumem), následně konfiskováno Castrovým režimem. V současné době se vyrábí v Dominikánské republice dle originální kubánské receptury.

ZRÁNÍ A BLENDING

Proces zrání a blendování je založen na tzv. solera metodě, která byla původně vyvinuta pro výrobu sherry a Brandy de Jerez a spočívá v použití několikavrstevných soustav sudů, kde úplně nahoře je nejmladší rum a úplně dole (odtud solera) rum nejstarší. Po odčerpání výrobku ze spodní části systému se postupně doplňují pálenky do a z vrstev vyšších. Uplatnění tohoto způsobu při výrobě rumu Matusalem je svým způsobem unikátní a zajišťuje dokonalé míchání rumů různého stáří. Její použití vede k výjimečně jemnému destilátu.