Novinky

Nové ročníkové Malteco 1990 a 1993

Zařadili jsme do nabídky nové ročníkové Malteca. Jde o rumy destilované v roce 1990 a 1993. K dispozici je pouze omezený počet číslovaných lahví. Rumy jsou dodávány spolu s dřevěnými boxy. Ideální pro sběratele či investici. 

Malteco 1990: Destilován byl v roce 1990 a lahvování proběhlo v roce 2017. Zrání tedy trvalo 27 let. Barva jantarová. Ve vůni je intenzivní koření a sladký karamel s výrazným a plným charakterem. Chuť je plná ovoce, melasy, oříšků, datlí a čokolády.  Závěr dlouhý a vyvážený. Celou krásu tohoto majestátního rumu doplňuje krásný dřevěná kazeta s červenou koženkou a kovovou raženou etiketou.

Malteco 1993: Destilován byl v roce 1993 a lahvování proběhlo v roce 2018. Zrání tedy trvalo 25 let. Ve vůni je sladký s výrazným a plným charakterem. Chuť je bohata s příjemnými tóny vanilky, třtinového cukru a pečených kávových sušenek s příjemným dřevitým kořením. Závěr dlouhý a vyvážený. Celou krásu tohoto majestátního rumu doplňuje krásný dřevěná kazeta s červenou koženkou a kovovou raženou etiketou.

 

Nové Octomore 8.3. a 8.4. skladem - omezené množství

Dnes jsme naskladnili omezené množství whisky Octomore 8.3. a 8.4. Je vyrobena v malém množství a nejen u nás, ale i v zahraničí je spíše na "příděl". Ideální pro sběratele.

Whisky Octomore, která má svůj název od farmy sousedící s palírnou Bruichladdich, kde se vyrábí, je ve světě whisky unikátem. Jedná se totiž o nejvíce fenolovou whisky, která je svým charakterem naprosto jedinečná a kterou lze jen těžko poměřovat, zejména díky obsahu fenolů, s nějakou jinou na světě. Palírna Bruichladdich nyní přichází po sedmé řadě whisky Octomore s novou edicí, která ji v hodnotách ppm výrazně překonává. Stejně jako řada předchozí, i tato má celkem čtyři plnění, z nichž ta třetí s číslem 8.3 se pyšní rekordní hodnotou 309 ppm.

Whisky Octomore 08.4 zrála osm let a má 170 ppm. Vyrobena byla výhradně, jak je u palírny Bruichladdich tradicí, ze skotského ječmene (což mimochodem není zas tak běžné). Destilace proběhla v roce 2010. U Octomore 08.4 se head distiller Adam Hannett rozhodl vsadit na panenské dubové sudy. Pětina destilátu v nich zrála celých osm let, zbytek si nejprve poležel v sudech po bourbonu a pak byl přemístěn do sudů po své jmenovkyni s číslem 07.4. Výsledná whisky má 57,7 % alkoholu a ze všech čtyř plnění je jí nejméně – pouze 12 000 láhví.

 

Nový pomerančový gin Malfy

Nejdůležitější přísadou pro výrobu toho unikátního, lahodného ginu jsou pomerančové kůry ze sicilských červených pomerančů, které se macerují 36 hodin v destilovaném alkoholu spolu s italským jalovcem. Tento proces dává ginu jeho krásnou rubínově červenou barvu. Ve druhém destilačním kroku se infúze destiluje společně s pěti různými botanicals ve vakuu. Ideální drink pro osvěžení. Doporučujeme hodně ledu s tonikem a trochu pomerančové, nebo mandarinkové čerstvé šťávy.

 

Aroma je podmanivě svěží, plné vůně čerstvě rozříznutého červeného pomeranče s jemným dotekem jalovce. V chuti příjemná nahořklost kůry červených zralých
pomerančů s tóny bylin. Je opravdu skvělý a jedinečný.


Malfy gin con Arancia 41% vyrábí rodina Vergnano, dle tajné rodinné receptury, v Itálii nedaleko města Turin v rodinném lihovaru v Moncalieri.

Ojednat můžete zde

Spustili jsme nákupního rádce

Chcete vybrat kvalitní koňak, ale nevyznáte se v etiketách? Chcete obdarovat známého, víte jakou značku preferuje, ale chcete mu udělat radost a koupit něco podobného? Chcete vyzkoušet nová vína a potřebujete se zorientovat v přívlastcích či apelacích? Udělali jste si radost, koupili dobrou láhev, ale nevíte jak ji správně naservírovat? Na spoustu otázek Vám odpoví nákupní rádce. Informace neustále doplňujeme. V případě, že nenajdete odpověď na Váš požadavek, můžete se na nás obrátit i na chatu, nebo kdykoliv pomocí e-mailu. Chybí Vám nějaké informace? Napište nám, rádi je doplníme. Více na https://www.gastroklub.cz/nakupni-radce-clanky/

Po deseti letech nový Ardbeg An Oa

Ardbeg An Oa

Ardbeg An Oa je první stálý přírůstek základní řady whisky Ardbeg za téměř 10 let. Ardbeg An Oa je pojmenován podle Mull of Oa, výběžku do moře, který chrání palírnu Ardbeg před Atlantickými bouřemi. Ardbeg An Oa v sobě ukrývá všechny kontrasty tohoto nespoutaného místa, kde se bouře potkává s klidem.
Nefiltrovaná zastudena a lahvována při 46.6% ABV.


Byly použity whisky ze 3 různých druhů sudů:
▪Pedro Ximenez sherry sudy přinášejí sladkost
▪Panenské zuhelnatělé dubové sudy pro kořeněnost
▪Sudy po bourbonu pro intenzitu
Whisky byly smíchány dohromady ve speciálně vytvořené spojovací kádi z
francouzského dubu, nacházející se v nově vytvořené Gathering Room. Vznikla tak
whisky plná komplexních kontrastů: typická síla a intenzita společně s překvapivou
hedvábností. Lahvována při 46.6% ABV and nefiltrovaná zastudena. 

Aroma: Zakulacené a jemně kouřové s tóny smetanových karamelek, anýzu, melasy a datlí. Přidává se
náznak ovoce jako broskev a banán.


Chuť: Hladká, krémová textura přináší hutnou sladkost sirupu a tóny mléčné čokolády, smetanových
karamelek, anýzu, pomeranče a lístků kouřového čaje. Dále se objevují tóny sladkého koření
(muškátový oříšek, skořice), náznak doutníkového kouře a velmi neobvyklá chuť grilovaných artyčoků.
Chuť dotváří přetrvávající sladké tóny květin, karamelek s mátou a sušenek.


Závěr: Jemný, ale přesto intenzivní, s tóny anýzu, ořechu a s náznakem kouře.

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.