Syrob Maracuja - Maracujový sirup 0,5l Kitl

Kód: SI721
126 Kč 113 Kč bez DPH 252 Kč / 1 l
Vyprodáno

Limitovaná edice svěžího maracujového sirupu od firmy Kitl. Vynikající hustý sirup vyrobený za studena z maracujové šťávy. Je skvělý pro přípravu domácích osvěžujících limonád a k ochucení nealkoholických i alkoholických nápojů a koktejlů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kitl Syrob Maracuja

Vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení alkoholických i nealkoholických nápojů a koktejlů.  

Co jste o maracuje možná nevěděli

Maracuja. Sladká i kyselá, fialová nebo žlutá a když kvete, vzbuzuje nebývalý obdiv. Maracuja neboli mučenka, známá také jako passion fruit je oblíbeným ovocem pěstovaným zejména v Indonésii, Austrálii, Africe i Jižní Americe, kde ji objevili již v 17. století misionáři. V minulosti byla díky svému vzhledu považována za symbol Kristova utrpení, její květ totiž připomíná trnovou korunu. Celá rostlina je podle legendy vyobrazením Kristova ukřižování, ostatně na to odkazuje i její český název mučenka, nebo také Kristovo ovoce. Pod tvrdou slup-kou plodů se ukrývá chutná sladkokyselá žlutooranžová dužnina se semínky. 

 

Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10.

Složení: cukr, maracujový koncentrát (Passiflora edulis, 10%), regulátor kyselosti: kyselina citronová, přírodní aroma, konzervant: sorban drasel-ný, vitamin C.

Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.

Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1513 kJ/356 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 89 g, z toho cukry 89 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g, vitamin C (kyselina L-askorbová) 50 mg (62,5% RHP*).

* RHP - referenční hodnota příjmu vitaminů u dospělých osob

Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.

Více o tom, jak recyklovat naše Kitl lahve se dozvíte v článku v sekci Magazín

 

Recepty z Kitl Syrob Maracuja:

Osvěžující limonáda 

Maracujový Syrob, perlivá voda, led, čerstvá máta a pár kapek limetky.

 

Lassí z Maracuji

Důkladně promíchejte 150 g bílého jogurtu, 120 ml mléka a 30 ml Syrobu Maracuja. Podávejte chlazené.

 

Maracujový sorbet

Maracujový Syrob smíchejte v po-měru 1:5 s vodou a nechte zamrazit. Každých 30 minut (než směs zmrzne) je nutné protřepat.

 

Vášnivý koktejl

Do ledové tříště přidejte Kitl Syrob Maracuja, kvalitní bílý rum a dolijte sodovkou. Ozdobte mátou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie firmy Kitl se začala psát v roce 2005. Tehdy se nápad pomalu začal rodit v hlavě tvůrce myšlenky Jana Vokurky. Tehdy třicátník byl úspěšným Brand manažerem ve velké společnosti, ale ač měl našlápnuto k výborné kariéře, cítil, že to není ono. Stále přemýšlel o podnikání. Věděl, že když to nevyzkouší teď, neudělá to už nikdy.

V témže roce jel spolu se svou přítelkyní, dnes již manželkou, do Indonésie. Už tam hledal nápady, inspiraci. Obcházel tržiště, stánky, uličky a hledal. Inspirace se ale stále neobjevovala. Byla to nakonec jeho partnerka, která mu vnukla myšlenku vyrábět nápoje z bylinek a navíc podle regionálních receptur. Nejprve nápad zavrhl, ale postupně o něj začal více uvažovat a už po cestě z Indonésie věděl, kam se jeho podnikatelská dráha bude ubírat.

K první vyrobené dobrotě v lahvi však trvala ještě dva a půl roku dlouhá cesta. Nejprve si našel Jan Vokurka ke svému podnikání parťáky. S nápadem vyrazil za svými bývalými šéfy ze společnosti Soare sekt, Jindřichem Sobotou a Romanem Žďárským. S plánem a svou vizí je seznámil a především je jeho nápad zaujal. Právě totiž hledali, kam se dál v podnikání vrhnout, a tak přišel návrh Jana Vokurky ve správný okamžik. Protože měli všichni tři zkušenosti především s víny, rozhodli se pro výrobu bylinného vína s uklidňujícími účinky. Jenže, jak udělat, aby nebylo jen takové obyčejné? Tu se opět osvědčil nápad Vokurkovi partnerky, atak začala fáze procházení různých receptů, diskuze a teprve pak padlo rozhodnutí. Medicinální nápoje, to je to pravé!

Poctivě a ručně

První byl Kitl Šláftruňk . Hned první víkend se na jedné farmě prodalo sto lahví. Dobré znamení!
Zpočátku se vyrábělo ve skromných podmínkách, v jedné místnosti v centru Jablonce nad Nisou, kde pracovala jedna brigádnice. Postupně se rozrůstal provoz i počet produktů. Sortiment dnes kromě červeného a bílého Šláftruňku tvoří, povzbuzující Životabudič bez alkoholu, Meducínka medicinální sirup, Šumavské bylinné , Kitl Medovina a Zámečnická mast. Paletu nápojů doplňují Syroby – zázvorový, bezový, mátový, grepový, višňový a malinový . Vyráběné jsou z BIO surovin, zázvor se přiváží z Indonézie a černý bez si firma dokonce pěstuje ve vlastním sadu.

Chceme být efektivní a tak nám při výrobě pomáhá řada strojů. Přesto stále sázíme na ruční výrobu. Rukama našich zaměstnanců projde každý náš výrobek. Ručně vázané jsou třeba látkové čtverečky na uzávěrech lahví se Životabudičem. Velký důraz klademe i na obaly. Snažíme se, aby byly pěkné a poučné a každý majitel výrobku se i něco zajímavého dozvěděl. Osobní péče vtiskává našim výrobků jedineční charakter.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.