Carlos Serres Rioja DOCa Crianza 0,75L

Kód: VIS0000100
200 Kč 165 Kč bez DPH 267 Kč / 1 l
Skladem

Víno je komplexní, dobře strukturované, svěží a ovocité.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Carlos Serres Rioja DOCa Crianza 0,75L

Suché víno třešňově červené barvy s purpurovým lemem. Aroma zralých červených plodů s pikantními a lékořicovými stopami. Víno je komplexní, dobře strukturované, svěží a ovocité.

Vinifikace                    

Po odstopkování a jemném stlačení prochází víno macerací na slupkách 6 dní, poté nastává proces fermentace po dobu 10 dní při maximální teplotě 28°C. Víno zraje 14 měsíců v   sudech z amerického a francouzského dubu a dále alespoň 6 měsíců v lahvích.

Degustace               

Suché víno třešňově červené barvy s purpurovým lemem. Aroma zralých červených plodů s pikantními a lékořicovými stopami. Víno je komplexní, dobře strukturované, svěží a ovocité.

Ocenění                         

Grand Test Rioja červen 2017 - Bronzová medaile, Grand Prix Vinex 2014 Silver Med

Základní parametry

 
 Odrůda  Tempranillo 85%, Garnacha 15%
 Barva  Červené
 Země/oblast  Španělsko, Rioja Alta
 Obsah cukru
 Suché - do 4 g/L
 Obsah alkoholu
 13,1%
 Objem
 75 cl
 Alergeny
 Siřičitany
 Sudové zrání
 13-18 měsíců

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle Země: Španělská

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Historie společnosti po současnost
Charles Serres, muž francouzského původu narozený v Orleans roku 1862, se prosadil jako výrobce vína v La Rioja roku 1885. V té době francouzská vína ničila phylloxera a významný pařížský obchodník s vínem Alfons Vigier požádal Serrese, aby začal s výrobou vína ve Španělsku. A tehdy začalo spojení Serrese s oblastí La Rioja. Zde uplatnil všechny své znalosti a zkušenosti, které získal ve Francii a začal tak vlastně kombinovat dvě rozdílná umění výroby vína, francouzskou eleganci a španělskou sílu, tradici a charakter země. Na počátku se zaměřoval na výrobu Rioji pro francouzský trh, později rozšířil export do celého světa. Roku 1896 založil Charles Serres společnost „Carlos Serres“ a v jeho Bodega se začala pozvedat výroba Rioji k dokonalosti. Výsledkem usilovné práce bylo uznávané víno skvělé pověsti , s významnými oceněními z řady soutěží. Pod jeho vedením zažívala Bodega značný růst a rozvoj. Jeho píle, odborná znalost a schopnost sladit dvě kultury je dědictvím vína Rioja, které mu vše splatilo velkou poctou. Společně s dalšími proslulými muži se podílel na vybudování jména regionu Rioja.

Ve vedení Bodega a v rozvoji kultury Rioji pokračoval jeho syn. Carlos Serres se narodil v Haro roku 1903, obor vinařství vystudoval ve Francii a jako velmi mladý se připojil k rodinnému obchodu s vínem. Díky talentu, který zdědil a zkušenostem, získaným v La Rioje i v Bordeaux se pod jeho vedením stala společnost jednou z nejuznávanějších v La Rioje. Tento muž skvělé pověsti zastával nejvyšší pozice mezi výrobci vína v regionu. Působil jako jednatel vývozní asociace La Rioji (Secretary of the Export association of La Rioja), zástupce vývozců Rioji (Deputy Head of the Rioja Wine Exporters) a konzulární agent Francie (consular Agent of France)...
Odkaz Charlese i Carlose Serrese (jejich osobitý styl a charakter) dodnes tvoří základ výroby kvalitních vín tohoto Bodega.

Výroba vína
V regionu Rioja leží konkrétní oblast, Rioja Alta, jejíž země, klima a lidé jí dělají neobyčejnou. Zde se nacházejí vinice Carlos Serres a zde se také rodí skvělá vína tohoto Bodega. Rioja Alta je nejsevernější oblastí regionu La Rioje. Půda je zde jílovitá, vápencovitá a střetává se zde středomořský a atlantický proud větru. Podnebí a ideální hladina srážek jsou dalšími dvěma faktory, které dělají tento region tolik privilegovaný pro výrobu vína. Původní odrůda Tempranillo tvoří základ červených vín , která jsou tak vytříbená, elegantní a plná charakteru. Každá sklizeň vína je unikátní a provádí se odlišně. Tady je rozhodujícím faktorem znalost, zkušenost a intuice odborníků Bodega. Vlastnosti a potenciál každého vína určují, zda bude určeno pro Crianzu, Reservu nebo Gran Reservu. Zbytek dotváří dřevo sudu a doba uložení v tichu Bodega. Zrání v lahvích je ukončeno dosažením optimálního momentu požitku.


 

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.