Torre Rracina Nero d Avola IGT Terre Siciliane 0,75L Botter

Kód: VIF0000145
211 Kč 174 Kč bez DPH 281 Kč / 1 l
Skladem
Polosuché víno rubínově červené barvy, ve vůni mírně pikantní s ovocitými tóny (sušené fíky, dozrávající plody ovoce). Komplexní víno se středně plným tělem, kulaté, s ovocitým dozvukem, s tóny vanilky a s dobře integrovanými tříslovinami.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vinifikace                   

Tradiční vinifikační proces červených vín při kontrolované teplotě 25-27 °C, ruční sběr hroznů z vybraných vinic na počátku října, aby bylo dosaženo maximální cukernatosti, jemné listování hroznů, fermentace probíhá za přítomnosti slupek pro získání aroma a charakteristické rubínové barvy. Zrání probíhá 5 až 6 měsíců v dubových sudech. Optimální

doba skladování 4 – 5 let.

Degustace                 

Polosuché víno rubínově červené barvy, ve vůni mírně pikantní s ovocitými tóny (sušené fíky, dozrávající plody ovoce). Komplexní víno se středně plným tělem, kulaté, s ovocitým dozvukem, s tóny vanilky a s dobře integrovanými tříslovinami.

Odrůda Nero d`Avola
Barva červené
Země / oblast Itálie, Sicílie
Obsah cukru polosuché
Obsah alkoholu 13,5%
Specifikace zrání 6 měsíců
Objem 75 cl
Alergeny siřičitany
Sudové zrání do 6 měsíců

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno
Vína podle barvy: Červená vína
Vína podle odrůd: Ostatní červené odrůdy
Vína podle Země: Italská

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
3x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Společnost Casa Vinicola Botter Carlo vznikla jako maloobchod v roce 1928 v regionu Veneto, který prodával víno v sudech a demižonech do restaurací a malým maloobchodníkům. V 50. letech začala společnost pod vedením druhé generace rodiny Botter prodávat víno v lahvích a začala rozšiřovat svoji působnost nejen v rámci Itálie, ale i v rámci Evropy. V 70. letech se společnost stala korporací, jejíž kapitál spravují pouze členové rodiny. Stále více se zaměřovala na export a tak již o deset let později vyvážela až 90% své produkce. Na konci 90. let vstoupila do společnosti třetí generace rodiny a začala s modernizací vinic i vinařství. Nyní se zaměřuje spíše na výrobu vysoce kvalitních vín.

Vytrvalost a houževnatost jsou hlavními charakteristikami úspěchu vinařství. Zároveň ale i mikroklima, ve kterém se vinařství nachází, se na této skutečnosti značně podílí. Oblast Itálie, kde se Casa Vinicola Botter nachází (několik kilometrů od Benátek část Friuli) je ve skutečnosti požehnanou oblastí. Hlavní část vinic se nachází v oblasti Piave DOC a přechází až do oblasti Friuli DOC. Výroba se však nesoustřeďuje pouze na oblast Veneta, ale vinařství neustále rozšiřuje svou působnost i do ostatních oblastí Itálie. Příkladem toho je i započatá spolupráce s důležitými výrobci vína v Puglii.

Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.