Káva Danesi Gold 1kg zrno

Kód: KA8616
565 Kč 504 Kč bez DPH 565 Kč / 1 kg
Skladem

Káva Danesi Gold Quality se prezentuje jako silná intenzivní káva s výraznou cremou a příjemně nasládlou chutí.  Je tvořena z 90%  Arabicou a z 10% Robustou. Dle názoru znalců a milovníků kávy se jedná o jednu z nejvyváženějších směsí kávy, jaké kdy byly vytvořeny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Káva Danesi Gold Quality se prezentuje jako silná intenzivní káva s výraznou cremou a příjemně nasládlou chutí.  Je tvořena z 90%  Arabicou a z 10% Robustou. Dle názoru znalců a milovníků kávy se jedná o jednu z nejvyváženějších směsí kávy, jaké kdy byly vytvořeny.

Danesi Caffé Gold jako jedna z mála káv na trhu dokáže odpustit řadu chyb, kterých se barista může nevědomky dopustit a vytvoří tak dokonalou cremu v podstatě na jakémkoliv přístroji. Při přípravě této kávy je důležitá jemnost namletí, aby vynikla silná, intenzivní chuť se sladkým dozvukem  s nádhernou jemnou cremou. Díky její vysoké kvalitě a skvělé chuti se tato káva vždy objevuje v časopisu Gurmet mezi nejlépe hodnocenými kávami světa. V její chuti naleznete příchutě marcipánu, mandlí, a jemný ovocný nádech. Nejvíce vynikne jako espresso, je však vhodná i pro mléčné speciality. Doporučuje se jako ranní káva.

Arabica a Robusta

Arabica je křehký keř či strom, který je citlivý na parazity. Právě z tohoto důvodu se pěstuje ve vyšších polohách, především v hornatých oblastech v nadmořské výšce až do 2000 metrů. Časté je pěstování na sopečné půdě, kde se mráz vyskytuje jen zřídka a díky nižší vlhkosti se dá zabránit širokému výskytu škůdců. Arabica je vysoké kvality, obsahuje méně kofeinu a mimo to nám nabízí širokou paletu delikátních chutí i vůní. Zrna jsou o něco větší než u Robusty a během pražení jsou citlivá na teplotu.

Robusta je keř či strom, který dosahuje výšky zhruba 15 m a pěstuje se v nadmořské výšce kolem 900 metrů. Je oproti arabice odolnější vůči nemocem, avšak citlivější na chlad. Kávová zrna jsou menší a horší kvality než u Arabicy a zároveň obsahují třikrát více kofeinu než Arabica a také méně kyselin, což kávě dovoluje vytvářet bohatou pěnu. Robusta je typická zemitou, drsnější chutí, nepříliš výrazným aroma a tmavší barvou. Tento druh kávy je ideální do směsí a mezi nejvýznamnější pěstitele patří mimo Indonésii také Vietnam a Brazílie.

Odkud káva Danesi pochází

Pro tuto převažující směs Arabicy  jsou použity převážně brazilské kávové boby té nejvyšší jakosti, které jsou zpracovány speciálně suchou metodou. Směs je doplněna přídavky vybraných druhů káv z Keni a Střední Ameriky zpracovávaných naopak mokrou cestou k dosažení optimálních chuťových vlastností použité kávy. To, jak probíhá míchání jednotlivých druhů zelených káv a jaká je metoda jejich pražení, je tajemstvím společnosti Danesi.

Střední Amerika

Kostarika má pro pěstování kávy ideální podmínky – půda je dobře propustná a sopečného původu. Počet kávovníků se dnes odhaduje na 400 miliónů, zatímco zde žije pouhých 3,5 miliónů obyvatel. Neobvyklé je i to, že je v zemi zakázáno pěstovat Robustu. Kostarické kávy obecně mají vynikající chuť, bohatou plnost, optimální kyselost a kořeněné aroma.

Salvador - skoro nejmenší země Střední Ameriky, zde první kávovníky vysadili indiáni. Zdejší mimořádnou odrůdou je káva Pacamara, která má jemnou kyselost, plnou čistou chuť a velmi jemnou vůni, která poskytuje opravdu mimořádný chuťový zážitek.
 

V Guatemale je káva je pěstována především na vulkanických půdách vrchů Sierra Madre, kde jsou pro kávovníky Arabicy naprosto ideální podmínky. Znalci upřednostňují jejich kořenitou a plnou chuť, zvláště pak u káv z oblasti Antigua, kde je půda zásobena dusíkem ze sopečných erupcí, tyto kávy jsou špičkové s kouřovou příchutí.

Jamajka -místní specialitou při pěstování kávy je to, že na terasovitých plantážích pěstují tzv. smíšené kultury, což znamená, že káva roste dohromady s avokádem a banány. Odtud pochází i proslulá kávaBlue Mountain“, která se pěstuje až v nadmořské výšce 2100 metrů. Jedná se o kávu špičkové kvality, která je na kávovém trhu považována nejen za nejlepší, ale také za nejdražší.

Mexiko se stalo čtvrtým největším producentem kávy ve Střední a Jižní Americe. Historie kávových plantáží sahá až do 18. století. Z této doby patřila kultura velkých plantáží, která je dnes ale nahrazována malými rolníky. Nejlepšími pěstitelskými oblastmi Mexika je Chiapas Oaxaca, odkud pochází i známá ušlechtilá odrůda kávy Pluma.

V dalších zemích Střední Ameriky není pěstování kávy natolik výrazné a jedná se tak už jen o menší oblasti, které ale přesto dokáží vypěstovat kávu velmi dobré kvality.

Afrika

Keňajejí kávovníkové plantáže leží ve vysokých nadmořských výškách kolem sopky Kilimandžáro.Keňská káva je povazována za jednu z nejkvalitnějších káv a to převážně Arabicy, která má plnou a bohatou chuť, jemnou ovocnou příchuť a správnou kyselost.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vstupem na tyto stránky prohlašuji, že je mi více jak 18 let.