Neuburské

Na Moravu se rozšířilo v druhé polovině 19. století z Rakouska. Růst je na vyšší úrovni a olistění bývá středně husté, dřevo vyzrává středně, snáší suché půdy. Pokud je olistění hodně bujné vzniká náchylnost na sprchávání hroznů, proto je vhodně štěpovat ho na slabě rostoucí odnože. Také mrazuodolnost není příliš vysoká. Víno je příjemně harmonické, plné, neutrální a při zrání v láhvi dostává příjemně malinovou vůni. Láhvově zralá vína mají vyšší viskozitu a výrazné tóny druhotných buketních látek. Chuť středně plná až plná, nižší obsah kyselin. Vhodné podávat k vařeným masům, k přírodní úpravě hovězího nebo k bílým sýrům či zeleninové polévce.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné