Cabernet Sauvignon 0,75L Anakena
Kód: VIF0000157Související produkty
Detailní popis produktu
Vinifikace
Ruční sběr a třídění hroznů, následuje opatrné a lehké stlačení bobulí. 50% hroznů podstupuje maceraci za studena (8°C) po dobu 2-3 dnů, kvašení při kontrolované teplotě 28-30 °С.
Degustace
Suché víno rubínově červené barvy s fialovými odlesky, ve vůni převládá vjem ostružin a švestek. Středně plné lahodné víno s bohatou chutí šťavnatého ovoce a dlouho přetrvávajícím závěrem.
Odrůda | Cabernet Sauvignon |
---|---|
Barva | červené |
Země / oblast | Chile, Central Valley |
Obsah cukru | polosuché |
Obsah alkoholu | 13% |
Specifikace zrání | ne |
Objem | 75 cl |
Alergeny | siřičitany |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno |
---|---|
Vína podle barvy: | Červená vína |
Vína podle odrůd: | Cabernet Sauvignon |
Vína podle Země: | Chilská |
Vinařské oblasti Chille: | Central Valley |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Anakena Alto Cachapoal bylo založeno roku 1990 dvěma dlouholetými přáteli Felipem Ibanezem a Jorgem Gutierrezem. Pro vinice a vinařství vybrali oblast na úpatí pohoří And. Jejich cílem bylo vytvořit elegantní, výrazná a inovativní vína, která budou odrážet jak původ samotných odrůd, tak potenciál chilského terroir a jeho tradic.
Na počátku čerpali inspiraci ve světově nejuznávanějších vinařských oblastech, které postupně navštěvovali a kde studovali klasické ale i moderní biologické postupy pěstování révy. Ty potom spolu s know-how technologických procesů aplikovali ve svém vinařství.
První vinice v Alto Cachapoal byly vysazeny v roce 1999 a zároveň ve stejném roce bylo vybudováno vinařství, které bylo vybaveno nejmodernější technologií na zpracování révy.
V současné době vlastní vinařství Anakena 145 hektarů vinic v Alto Cachapoal, 125 hektarů v Leyda, 43 hektarů v Peumo (část údolí Cachapoal nejblíže situované k pobřeží) a 44 hektarů vinic osázených v údolí Colchagua.
Hlavní winemaker Gavin Taylor působí ve vinařství Anakena čtvrtým rokem, jeho rodnou zemí je Jihoafrická republika, kde studoval bakalářské studium enologie na univerzitě ve Stellenbosch. Své další znalosti vinohradnictví získal v Kalifornii, kde působil 4 roky a dále na Novém Zélandu, kde zdokonalil svoje umění výroby vysoce kvalitních bílých vín. Od roku 2004 se věnuje výrobě vín v Chile. Ve vinařství Anakena se zasloužil o získání mezinárodně uznávaného statutu prémiového chilského vinařství.
Jméno „Anakena“ pochází z legendy o Birdmanovi, v překladu znamená „ptačí jeskyně“. Legenda vypráví o rackovi (Manutara) z Velikonočních ostrovů, který každý rok ukrývá svoje drahocenné vejce do tajné skrýše – Anakeny. Jedenkrát v roce potom muži z Velikonočních ostrovů prokazují svou zdatnost tím, že plavou dlouhou trasu z Velikonočních ostrovů na ostrov Moto Nui, kde vejce hledají.
Ten nejzdatnější, který vejce najde a vrátí ho bezpečně zpět na Velikonoční ostrovy, získává titul vítěze - Birdmana. Titul mu náleží po celý rok do příští plavby.
Chile je zemí s velmi hlubokými kořeny v minulosti, se silným vlivem původních domorodých a kolumbijských kultur, s velkou rozmanitostí kmenů i jejich rituálů. Vinařství Anakena patří mezi chilské společnosti, které pracují na prosazování a zviditelňování původních domorodých zvyků a oživování starých příběhů a symbolů.
Vína vinařství Anakena jsou exportována do více než 50ti zemí celého světa a jsou pravidelně oceňována mezinárodně uznávanými enology.