Cognac Courvoisier XO 40% 0,7 l (karton)
Kód: KO76Související produkty
Detailní popis produktu
Prémiová směs koňaků v kategorii XO, jejichž průměrné stáří je 20-35 let. Historie značky Courvoisier sahá až do roku 1800. Intenzivní, aromatický koňak, se sametovou texturou a chutí, se stopou pomeranče, meruňky a hrušky. Bohaté aroma plné čokolády a vanilky. Tajemství chuti Courvoisier je ve dvojnásobné tradiční destilaci. Doporučujeme konzumovat čistý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alkoholické nápoje |
---|---|
EAN: | 3049197800090 |
Vinné destiláty podle druhu: | Cognac |
Vinné destiláty podle typu a stáří: | X.O. (Extra Old) |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Courvoisier - aromatická elegance Po celá dvě století je Courvoisier ručně vyráběný a velmi často oceňovaný koňak, který kombinuje tradiční technologie výroby s neúprosně nastupujícími inovacemi. Díky čtyřem nejlepším Cru apelacím v Cognacu, mohou místní Master Blenders vytvářet úžasné směsi, které tvoří základ Courvoisier identity.
Courvoisier je v současné době jedinou značkou koňaku, která kontroluje celý proces výroby - od hroznů až po finální lahev. Velmi úzce spolupracují s více než 800 producenty hroznů, aby si byli jisti kvalitou suroviny. Zároveň velmi úzkostlivě dbají na kvalitu sudů - ty se ručně vyrábí z přes 200 let starých dubů, na základě velmi přesných specifikací. Celý proces výroby je pak rozdělen do 4 fází:
1/ Pěstování hroznů - koňak se smí vyrábět pouze z odrůd Collombard, Folle Blanc nebo Ugni Blanc v 6 uznaných Crus apelacích. Courvoisier však pěstuje hrozny pouze ve 4 z nich - Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies and Fins Bois.
2/ Destilace - dvojitá destilace probíhá 24 hodin denně od listopadu do března, jinak by výsledek nemohl být uznán jako koňak. U Courvoisier tato destilace probíhá v malých 25ha „kotlích", což je poměrně nákladné. Finální produkt je rozdělen na tři části - „hlavu, srdce a ocas". Pouze ta nejlepší část eaux-de-vie ze „srdce" je pak použita na Courvoisier a připravena ke staření.
3/ Staření - probíhá v ručně vyrobených sudech z přes 200 let starých dubů. Každý koňak musí zrát minimálně 2,5 roku, každý další rok mu přidává na komplexnosti a jemnosti. U Courvoisier zrají koňaky na rodinném zámku ve sklepích z 18 století.
4/ Blending - základem míchání je respekt individuálním kvalitám každého samostatného koňaku. U Courvoisier ho vnímají jako umění. O tom také svědčí fakt, že se zde za 200 let historie vystřídalo pouze 6 master blenderů!!!